torsdag den 19. januar 2012

Banedanmark - Indtil 02. feb. erstattes tog mellem Tinglev-Sønderborg af bus sent om aftenen og natten

Indtil 02. feb. erstattes tog mellem Tinglev-Sønderborg af bus sent om aftenen og natten

Frem til natten efter den 2. februar laver vi sporarbejde mellem Tinglev og Sønderborg i aften- og nattetimerne. Imens kører vi busser i stedet for tog mellem Tinglev og Sønderborg. Rejseplanen er
Frem til natten efter den 2. februar laver vi sporarbejde mellem Tinglev og Sønderborg i aften- og nattetimerne. Imens kører vi busser i stedet for tog mellem Tinglev og Sønderborg. 
Hvad betyder ændringerne for dig, der kører til og fra Sønderborg om aftenen og natten?
  • InterCity 981 fra Østerport mod Sønderborg kl. 21.18 er erstattet af bus Tinglev-Sønderborg. Bussen kører fra Tinglev kl. 0.37 og ankommer til Sønderborg kl. 1.37. Dette gælder toget med afgang fra Østerport den 16.-19. og 23.-26. januar, samt fra 30. januar til 2. februar.
  • InterCity 189 fra København H kl. 23.30/regionaltog 2389 fra Fredericia kl. 2.01 er erstattet af bus Tinglev-Sønderborg. Bussen kører fra Tinglev kl. 3.03 og ankommer til Sønderborg kl. 4.03. Dette gælder toget fra København H den 15.-19. januar, 22.-26. januar, samt 29. januar-2. februar.
  • Regionaltog 2380 fra Sønderborg kl. 23.45 mod Fredericia er erstattet af bus Sønderborg-Tinglev. Dette gælder fra Sønderborg den 16.-19. januar, 23.-26. januar, 30. januar-2. februar. I Tinglev venter toget til Fredericia på bussen. Du ankommer til Fredericia kl. 1.51.

DSB: Storstrømsbroen åbner for tung togtrafik på mandag

Foto: René Strandbygaard
Storstrømsbroen åbner for tung togtrafik på mandag

Fra mandag morgen vil der igen køre dobbeltdækker-tog over Storstrømsbroen til Nykøbing F. Det meddelte Trafikstyrelsen onsdag. Det betyder, at trafikken kan genoptages i samme omfang som før broen blev lukket i oktober måned sidste år. 

Broen blev lukket, da Banedanmark i forbindelse med en planlagt hovedistandsættelse fandt revner i broen. Broen har dog været åbnet for lette tog siden den 21. november.

Banedanmark blev færdige med at reparere revnerne før jul, og har nu afsluttet beregningerne af broens bæreevne.

"Sikkerheden er det vigtigste for os. Det er derfor afgørende, at vi har fået bekræftet, at vores reparationer kan klare den fulde ordinære togtrafik for passagererne nu og frem til 2020. Vi har regnet på reparationernes holdbarhed og fået beregningerne eftertjekket, og derfor kan vi nu igen åbne broen for ordinær togtrafik inklusive dobbeltdækkertog," siger områdedirektør Søren Boysen, Banedanmark.

Særlig overvågning
For at fastholde et højt sikkerhedsniveau opretter Banedanmark en særlig overvågning af broen. Der monteres specielle målesonder på broens konsoller, som måler alle bevægelser i stålet og hurtigt dokumenterer, hvis de kendte revner skulle udvikle sig eller nye skulle opstå. Denne øgede overvågning vil være i funktion, indtil en mere langsigtet løsning for forbindelsen over Storstrømmen er etableret.



ICE-toget kører over Storstrømsbroen Foto: Claus Hansen

S-tog - Servicemeddelelser om elevatorer 19. jan. og 20. januar

Servicemeddelelse om elevatorer
19. jan - 20. jan


På følgende stationer virker elevatorerne desværre ikke
Lyngby spor 2-3: på grund af renovering, forventes færdig i slutningen af februar
Ølstykke: Indtil videre, på grund af renovering.
Østerport spor 5-6: Indtil videre, på grund af renovering.
Der kan forekomme elevatorer, der midlertidigt er ude af drift
Ring venligst for yderligere information Tlf. 24683030