fredag den 28. november 2014

Kom til åbning af Trafiklegeplads Fælledparken den 29. november 2014 fra kl. 13.00 -16.00

Pressemeddelelse

Kom til åbning af Trafiklegeplads Fælledparken den 29. november 2014 fra kl. 13.00 -16.00 – en rigtig lastbil er med!

Efter en omfattende renovering åbner trafiklegepladsen i Fælledparken atter med fast bemanding. Trafiksikkerhed i Øjenhøjde deltager med en rigtig lastbil, og børn i følgeskab med voksne får mulighed for at komme op se, hvordan trafikken ser ud fra chaufførens plads. Derudover vil der være masser af aktiviteter for børnene på trafikbanerne.

Københavns kommunen har investeret omkring 10 millioner kroner i at få en tidsvarende Trafiklegeplads, som er en tro miniature-kopi af den virkelige verden udenfor. Her er alt bare skrumpet til børnestørrelse. Komplet med skilte, skiftende lyssignaler, kørebaner, vejafmærkning, cykelstier, benzintanke og meget mere. Her kan børnene få leget de gode trafikvaner ind i fantastiske rammer.

Indvielsesarrangementet begynder kl. 13.00 med åbningstale af Centerchef Helle Holsøe fra Københavns Kommunes Miljø- og teknikforvaltning.
Fra 13.30 til 15.00 vil der være mulighed for at komme op se, hvordan trafikken ser ud fra chaufførens plads i Trafiksikkerhed i Øjenhøjdes lastbil. Børnene kan også prøve de nye gokarts på trafikbanen, deltage i trafikquizzen og få en goodiebag. Deltagere i trafikquizzen får mulighed for at vinde en cykel. Der vil være en DJ i det udendørs værksted og børnene kan lave deres eget Trafik-kørekort i Trafik-loungen. Kl. 14.00 er der varme æbleskiver, kakao og klementiner.
Kl. 15.00 vil der være et ildshow og arrangementet slutter kl. 16.00.

De børn og voksne, der besøger Trafiksikkerhed i Øjenhøjdes lastbil bliver gjort opmærksom på de blinde vinkler, der er omkring en lastbil, og risikoen ved at chaufføren kun kan orientere sig i ét spejl ad gangen. Kampagnen bruger budskabet: ”Hjælp chaufføren med at passe på dig i trafikken – bliv set.” Og det sker netop ved, at man som cyklist undgår at placere sig i risikozonen, når man skal ligeud, og lastbilen skal til højre. Samtidig opfordrer kampagnen til, at man som cyklist anvender en refleksvest eller bruger overtøj i pangfarver.

Siden 2003 er 256 mennesker kommet til skade i forbindelse med højresvingsulykker, hvor lastbiler har været involveret, og heraf var ca. 25 pct. med dødelig udgang. De fatale ulykker har i en årrække været for nedadgående, men i 2013 skete der en kedelig stigning, hvor 7 personer omkom.

Trafiksikkerhed I Øjenhøjde 2015 begynder sin 12. sæson i ugerne 16 – 22 og fokusområdet vil være folkeskoler i Storkøbenhavn og Nordsjælland. Bag Trafiksikkerhed i Øjenhøjde står en partnergruppe bestående af vognmandsorganisationen DTL, fagforbundet 3F's Transportgruppe, energiselskabet OK, Danske Fragtmænd, Volvo Lastbiler, Børneulykkesfonden og Codan Skadesstop. 

Se mere på www.trafiksikkerhed.info

Yderligere oplysninger om kampagnen og arrangementet kan fås hos:

Kampagneleder for Trafiksikkerhed i Øjenhøjde Claus Tjerrild på tlf. +45 25 36 97 80
Projektkoordinar Københavns kommunes Teknik og Miljøforvaltning, Mille Bonde på tlf. 21228359

28. november 2014

Se film fra åbningsarrangementet i foråret her.
https://www.youtube.com/watch?v=vT7YhJtCfQw